قیمت مسکن فراتر از توان مالی مستاجرین است
به گزارش مسکن گزین، نایب رییس اتحادیه املاک اظهار داشت: مستاجرین امروز نه فقط برای خرید خانه امیدی ندارند، بلکه حتی اجاره نشینی هم برایشان به چالشی بزرگ تبدیل گشته است.
داوود بیگی نژاد نایب رییس اول اتحادیه املاک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رکود تورمی در بازار اجاره بها، خرید و فروش مسکن حاکم است. البته رکود در بازارهای موازی دیگر نیز وجود دارد اما بطور کلی خریداری در بازار خرید و فروش مسکن نیست.
وی اضافه کرد: رشد نرخ اجاره بها با توان مالی مستأجران همسو نیست و باتوجه به افزایش قیمت ها در بازار اجاره، خرید و فروش مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمی کنند، برای اینکه با مبالغ آنها فاصله بسیاری دارد. بطور مثال پول رهن تعدادی از آپارتمان های تهران مطابق قیمت خرید چند سال قبل همان واحد مسکونی است.
نایب رییس اتحادیه املاک با اشاره به قانون پیش فروش مسکن در دهه ۹۰ اشاره کرد: قانون پیش فروش مسکن در آغاز دهه ۹۰ تصویب گردید، که اگر این قانون اجرائی می شد در عمل گردش مالی که بواسطه این قانون اتفاق می افتاد، سبب تولید مسکن می شد اما هم اکنون با توجه به این که امکان ثبت قرارداد پیشنویس توسط مشاوران املاک نیست، قراردادهای پنهانی بین عموم مردم بالا رفته، که بطور قطع نه به سود مردم خواهد بود و نه سود حاکمیت.
وی تصریح کرد: از سالهای قبل کم کاری بانک در حوزه ارائه تسهیلات به قشر کرایه نشین برای خرید ملک پررنگ و واضح است؛ به همین دلیل انتظار می رود دولت برای انجام تعهدات مسکنی خود در امتداد قانون جهش تولید مسکن، بازبینی جدی در عملکرد اعطای وام تسهیلات مسکن بانکها داشته باشد، برای اینکه بخش گسترده ای از خانه دار شدن واجدین شرایط در گرو بانکها است و از طرف دیگر منابع اصلی کشور در اختیار بانکها قرار دارد.
بیگی نژاد اظهار داشت: در آستانه عید نوروز ۱۴۰۴ هم نتوانست بازار مسکن را از رکود خارج کند و بازار از سنوات گذشته پیروی نکرد، برای اینکه تعداد معاملات رونق شایان توجهی نداشت.
وی همین طور بر لزوم ثبت دقیق اطلاعات معاملات مسکن در سامانه های رسمی تاکید و بیان کرد: برای حل این مشکل، لازم است که تمام اطلاعات مربوط به معاملات مسکن بطور دقیق و شفاف در سامانه های رسمی ثبت گردد. این مبادرت به شفافیت بازار و ممانعت از اعلام قیمت های غیرواقعی کمک خواهدنمود.
به گفته بیگی نژاد؛ متاسفانه برخی مشاوران املاک قیمت های آگهی شده را به عنوان معیار قیمتی منطقه درنظر می گیرند، در صورتیکه قیمت های واقعی خیلی از معاملات ممکنست بسیار متفاوت باشد.
نایب رییس اول اتحادیه املاک در آخر اشاره کرد: بی گمان ثبت دقیق اطلاعات در سامانه های رسمی می تواند بازار مسکن را شفاف تر کند و سبب ممانعت از نوسانات قیمتی غیرواقعی و بی پایه شود. همچنین، باتوجه به آنکه خیلی از کارشناسان از نبود شفافیت در وضعیت نرخها و معاملات انتقاد دارند، مسؤلان باید این موارد را جدی تر پیگیری کنند.
منبع: مسكن گزین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنتهای کاربران مسکن گزین در مورد این مطلب