۱۲ نکته درباره پسماندهای غذایی
مسکن گزین: پسماندهای غذایی بعنوان یکی از چالش های زیست محیطی شهرهای بزرگ شناخته می شوند ازاین رو آشنایی با تبعات تولید این پسماندها و راهکارهای کاهش آنها می تواند به برخورداری از محیط زیستی بهتر کمک نماید.
به گزارش مسکن گزین به نقل از ایسنا پسماند و شیرابه ناشی از آن امروزه به یکی از بزرگترین چالش های کلانشهرها در دنیا تبدیل گشته است. با افزایش مصرف گرایی و رشد روز افزون استفاده از فست فودها و غذاهای بیرون بر، حجم زباله های غذایی و پسماندهای شهری را افزایش داده است. در روزهای نوروز با افزایش سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی، حجم این زباله ها بیشتر خواهد شد. در ادامه به ۱۲ نکته درباره تبعات پسماندهای غذایی و راهکارهای کنترل آنها اشاره شده است:
*با رشد روز افزون جمعیت دنیا، یکی از معضلات زیست محیطی و شهری کشورها پسماند غذایی است.
*یک وعده می تواند غذایی چند ۱۰ گرم پسماند آلومینیوم، کاغذ و پلاستیک تولید کند
*زمانی که پسماند غذایی زیاد شود، غذای در دسترس حیوانات بی خانمان بیشتر خواهد شد.
*رشد غیرقابل کنترل برخی گونه ها امکان دارد نظم زنجیره غذایی را برهم زند و سبب از بین رفتن تعادل در طبیعت شود.
*افزایش ضایعات غذایی که اغلب محتوی آب هستند، سبب بیشتر شدن حجم زباله تر می شود.
*زباله تر علاوه بر مشکلاتی که در جمع آوری پسماند ایجاد می کند، سبب به وجود آمدن شیرابه هم می شود که امکان دارد منابع آب را در معرض خطر و آلودگی قرار دهد.
*عمده آلودگی بوجود آمده ناشی از پسماندهای غذایی، در جریان جمع آوری آنها اتفاق می افتد.
*بهترین روش مدیریت پسماند «بازیافت» آن است.
*می توان زباله غذایی را به مواد قابل استفاده و سودمند دیگری مانند کمپوست تبدیل کرد که یکی از بهترین راه های بازیافت این دسته از زباله هاست.
*کنترل وضعیت پسماندهای غذایی به فعالیت افراد جامعه هم بستگی دارد.
*خرید مواد غذایی باکیفیت، استفاده از روش های صحیح حمل مواد غذایی از فروشگاه تا منزل مانند خرید نان با استفاده از ساک پارچه ای و نگهداری صحیح نان در منزل از مصادیق مسئولیت مردم در پیشگیری از افزایش ضایعات غذایی است.
*کاهش حجم زباله و بخصوص زباله غذایی به معنای کاهش برداشت ما از منابع طبیعی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب