معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات:
زمینه تشكیل كنسرسیوم رایانش ابری در كشور فراهم است
مسكن گزین: تهران- معاون نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: زمینه تشكیل كنسرسیوم رایانش ابری فراهم شده و اقدامات خوبی در این زمینه انجام گرفته است.
رایانش ابری مدل رایانشی بر پایهٔ شبكه های كامپیوتری مانند اینترنت است كه الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل خدمات رایانشی (شامل زیرساخت، نرم افزار، بستر، و سایر منابع رایانشی) با به كارگیری شبكه عرضه می كند. «رایانش ابری» از تركیب دو كلمه رایانش و ابر است. ابر استعاره از شبكه یا شبكه ای از شبكه های وسیع مانند اینترنت است كه كاربر معمولی از پشت صحنه و آنچه به دنبال آن اتفاق می افتد، اطلاع دقیقی ندارد (مانند داخل ابر).
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، نصرالله جهانگرد روز سه شنبه در چهارمین رویداد بزرگ سالیانه رایانش ابری ایران در سالن همایش پژوهشگاه ارتباطات فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه حلقه خوبی در این زمینه شكل گرفته است، اضافه كرد: هرچند ظرفیت های علمی در این زمینه در سایر دانشگاه ها هم وجود دارد اما دانشگاه صنعتی امیركبیر، پیشرو و الگویی موفق در این زمینه است و شركت های كامپیوتری با آنها در تماس بوده و انجمنی هم در این زمینه راه اندازی كردند.
وی به همكاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مركز تحقیقات مخابرات ایران) با شركت های كامپیوتری اشاره نمود و اظهار داشت: طبیعتا اپراتورها و شركت كاربری هم اگر در این حلقه، كار خویش را توسعه دهند، تبدیل به كنسرسیومی می شوند كه همه در آن نقش دارند و در ضمن همكاری، در ارائه سرویس، كیفیت و بازاریابابی با هم رقابت می كنند.
جهانگرد افزود: تشكیل كنسرسیوم رایانش ابری یكی از الگوهای موفق خواهد بود و می توانیم آن را به سایر مجموعه ها هم تعمیم دهیم.
وی با اشاره به اینكه حوزه فناوری جدید IT جنبه اقتصادی و هم اقتدار دارد، تصریح كرد: به همین دلیل، هر قدر ظرفیت های بومی رشد پیدا كند، شاهد درآمدزایی، اشتغال و ثروت آفرینی خواهیم بود و این امر به تعامل سازی برای احاطه بر قلمرو داده ای كشور هم منجر می گردد.
معاون وزیر ارتباطات و اطلاعات اضافه كرد: بنابراین توسعه فعالیت این شركت ها از جنبه حاكمیت بسیار حیاتی می باشد و ما خوشحال هستیم كه بخش خصوصی در این حوزه ها خیلی خوب رشد می كند.
وی، با بیان این كه توان دانشی نیروهای ما خوب است و باید بتوانیم در سطح عرضه سرویس هم این توانایی را به كار گیریم، خاطرنشان كرد: دیتا هم مانند برق، آب و گاز در جریان زندگی مورد استفاده قرار می گیرد و دسترسی به دیتا لزوم خدمات عمومی پایه است كه دولت هم باید در پیاده سازی، این مورد مهم را تسریع كرده و از آن حمایت كامل كند.
وی ادامه داد كه دولت باید تاخیر در این مورد را پیگیری كند و لازم است بسترهای آن را بعنوان یك خدمت زیر بنایی در كشور فراهم نمود و همینطور بعنوان روندی راهبردی ددر نظر گرفته شود.
وی افزود: اگر از این مورد غفلت نماییم، دچار خسارت های بزرگی در موضوعاتی مانند اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حنی سلامت خواهیم شد.
جهانگرد سایر وظائف دولت در این زمینه را حمایت كامل و جدی، پیاده سازی قواعد رگولاتوری درست، اعمال ضوابط امنیتی صحیح در پلتفورم های شبكه ای، پیش بینی قواعد حقوقی برای حفظ حریم خصوصی كاربران و مشتریان و فرهنگ سازی و اشاعه آن در سطح عمومی برشمرد.
وی با اشاره به اینكه پیگیری برای تشكیل كنسرسیوم رایانش ابری حزو تكالیف مجموعه ما هم می باشد، افزود: این فعالیت عموما با استفاده از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ( مركز تحقیقات مخابرات ایران) توسعه می یابد. در پشتیبانی از شركت ها هم انواع حمایت های مالی و بنگاهی را داریم.
چهارمین رویداد بزرگ سالیانه رایانش ابری ایران با تمركز بر محورهای توسعه كسب و كار، نوآوری، رگولاتوری، استانداردسازی و روندهای نوظهور، امروز ( 26 تیرماه) در سالن همایش پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار گردید.
علمی ** 1201 **2017
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب