در سالروز تاسیس شوراها عنوان شد:

شوراها طی سال ها با چنگ و دندان اختیاراتشان را حفظ کردند

شوراها طی سال ها با چنگ و دندان اختیاراتشان را حفظ کردند مسکن گزین: عضو شورای شهر تهران اعلام نمود که شوراهای شهر با چنگ و دندان اختیارات خودرا حفظ کردند.


ناصر امانی در گفت و گو با ایسنا، که به مناسبت روز شوراها انجام شد، اظهار داشت: متأسفانه شوراهای شهر باوجود این که از سال ۷۶ تا حالا قریب به شش دوره با رأی مردم به سر کار آمدند و به ظاهر مسئول حل و فصل چالش ها و مشکلات حوزه مدیریت شهری هستند، اما در عمل شوراهای شهر آن گونه که باید نتوانستند نقش خودرا بعنوان شورای مردم شهر ایفا کنند و بیشتر نقش شورای شهرداری داشته اند.
اختیارات شوراها بجای افزایش، کم شده است
وی با اعلان اینکه با مرور زمان اختیارات شوراها بجای افزایش، کم شده است، افزود: این کاهش در حالی است که در دو برنامه توسعه کشور پیش بینی شده بود که دولت می بایست ۲۳ اختیار و وظایف خودرا در زمینه سازمان ها و وزارتخانه هایش به حوزه مدیریت شهری محول کند؛ اما عملا نه فقط این اتفاق نیفتاد؛ بلکه در بعضی موارد روند معکوس بود به شکلی که اختیارات مربوط به شورا و شهرداری ها کاسته شد و به دولت منتقل شد.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: از آن سو به مرور زمان جمعیت شهرها و تعداد شهرها افزوده شد و جمعیت شهرنشین از جمعیت روستانشین پیشی گرفت؛ به شکلی که یک زمان نه چندان دور، نسبت جمعیت شهرنشینان به روستانشینان ۳۰ به ۷۰ بود؛ اما هم اکنون این روند کاملا معکوس شده به شکلی که ۷۵ درصد از هم وطنان شهرنشین و ۲۵ درصد روستانشین هستند و این رشد جمعیت در شهرها به شکلی است که تناسبی بین اختیارات، وظایف و مسئولیت های حوزه مدیریت شهری با حجم انبوه جمعیت و مشکلات آنها نیست.
از دهه ۶۰ به بعد سهم شهرداری ها و مدیریت شهری از بودجه عمومی کشور قطع شد

وی اظهار نمود: از دهه ۶۰ به بعد سهم شهرداری ها و مدیریت شهری از بودجه عمومی کشور قطع شد و بنا بود شهرداری ها از نظر مالی خودکفا باشند و منابع درآمدی پایدار داشته باشند اما این مسئله را منوط به تصویب لایحه منابع پایداری شهرداری ها کردند که می بایست در دولت تدوین و در مجلس تصویب می شد اما حدود ۴۰ سال از آن می گذرد؛ اما هنوز این اتفاق به سرانجام نرسیده است و همین یک مورد سبب بروز مشکلاتی برای شهرها شده است و مسائلی را همچون محیط زیست، تراکم فروشی، افزایش جمعیت و... تحت تأثیر این مسئله شکل گرفته است.
چالش های تهران به تنهایی توسط مدیریت شهری قابلیت حل و فصل ندارد
امانی با تاکید بر این که در شهر تهران با چالش هایی مواجه هستیم که به هیچ وجه به تنهایی توسط مدیریت شهری قابلیت حل و فصل ندارد، اظهار داشت: مسائلی همچون آلودگی هوا، ترافیک سنگین، محیط زیست، بافت فرسوده، حاشیه نشینی و حریم مسائلی هستند که شورای شهر و شهرداری اختیارات و وظایف فعلی شان از پس این مشکلات برنمی آید و باید مجموعه نظام درباب تعدادی از مشکلات تهران تصمیم گیری کند چونکه معتقدیم تهران سه بُعد متفاوت دارد.
باید همه نظام برای حل این مشکلات به کمک شهرداری تهران بیایند

وی در تشریح ابعاد تهران اشاره کرد: تهران بعنوان یک کلانشهر، تهران بعنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران و تهران بعنوان یک منطقه شهری مورد توجه است که مسائل و مشکلات بسیاری دارد و متأسفانه عمده این مسائل به گردن مدیریت شهری افتاده اما در این میان مدیریت شهری امکانات، ابزار، اختیارات و مسئولیت حل این مشکلات را ندارد و باید همه نظام برای حل این مشکلات به کمک شهرداری بیایند.
عضو شورای شهر تهران درباب این سوال که به نظرتان آیا این وضعیت در یک چشم انداز مشخص بهبود پیدا می کند یا خیر؟ اظهار داشت: بستگی به اراده و تصمیمات مدیران رده بالا دارد و اگر واقعا قوای سه گانه بخواهند و سه بُعد و مفهوم تهران را قبول کنند و مسئولیت های تهران را بپذیرند و یا امکانات و اختیارات را در اختیار مدیریت شهری بگذارند، می توانیم امیدوار باشیم که در یک برنامه ریزی طولانی مدت مسائل و مشکلات حل شود.
امانی در پاسخ به این پرسش که چرا به مرور زمان این اختیارات کم شده است؟ اضافه کرد: کافی است قانون شهرداری ها را که در دهه ۳۰ تصویب شده بخوانید و می بینید که در آن زمان همه مسائل مربوط به شهر همچون بهداشت، آب، فاضلاب، برق و... در اختیار مدیریت شهری بوده؛ ولی حالا هم بروید اختیارات را بخوانید و ببینید که چقدر از حجم اختیارات شهرداری ها نسبت به پیش از انقلاب کاسته شده و این کمتر شدن اختیارات به سبب بزرگ شدن دولت ها است، چونکه دولت ها بیش از ظرفیت، خودرا بزرگ کردند و وارد حیطه هایی شدند که بر طبق قانون باید در اختیار مردم یا نهادها و سازمان ها سپرده می شد؛ ولی حالا دولت ها تصدی گری می کنند و باوجود برنامه های توسعه ای کشور که آنها را ملزم به چابک سازی می کند، تمایل به بزرگ شدن دارند و این نهادهای مردمی هستند که با بزرگ شدن دولت، روز به روز کوچکتر می شوند و اگر مقاومت شوراها و اعضایشان به ویژه شوراهای کلانشهرها و تهران نبود، به مرور زمان این اختیارات فعلی حتی کمتر می شد و باید بگویم شوراها با چنگ و دندان این اختیارات را برای خود حفظ کردند.




منبع:

1401/02/09
13:04:47
5.0 / 5
572
تگهای خبر: بافت فرسوده , توسعه , راه , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک