زاكانی:
مردم از ترافیک و آلودگی هوا به شدت ناراضی هستند
به گزارش مسکن گزین، شهردار تهران با اشاره به اینکه مردم از ترافیک و آلودگی هوا و مبحث بدمسکنی و بی مسکنی ناراضی هستند، اظهار داشت: وقتی در میان آنها حرکت می نماییم آنچه که نجوا می کنند با صبوری دلنگرانی نسبت به آینده است.
به گزارش مسکن گزین به نقل از ایسنا، علیرضا زاکانی در جریان برگزاری دوازدهمین قرار خدمت که در منطقه ۹ انجام شد در دیدار صمیمانه با کارکنان شهرداری منطقه ۹ اظهار داشت: امیدوار هستم خدمت شما امکانی را فراهم آورد که بهره مندی مردم از خدمات شهرداری تهران افزایش پیدا کند. امروز یک سال و یک ماه و ۲۲ روز است که در شهرداری تهران خدمت شما هستیم و در طول این مدت با سه حقیقت مواجه شدیم. یکی از آنها تحت عنوان شهر و موضوعات در رابطه با آنست. بخش دوم مردم و بخش سوم مدیریت شهری است که هر یک مسائلی را با خود به همراه دارند.
۵۳۰ کیلومتر شبکه جمع آوری آب های سطحی امروز ناکافی و فرسوده است
مردم از ترافیک و آلودگی هوا به شدت ناراضی هستند
وی اضافه کرد: شهر ما بواسطه فرسودگی و مشکلاتی که از قبل در راستای رشد و توسعه آن ایجاد شده، مواجه می باشد با شرایطی که مناسب نمی باشد، هنگامی که توسعه شهر از شمال به جنوب و بعد از آن غرب به شرق انجام شده و نهایتاً امروز شاهد مشکلات بسیاری همچون وجود ۱۲ هکتار بافت ناپایدار به عنوان یک میراث هستیم. زیرساخت های شهری تحلیل رفته به گونه ای که ۵۳۰ کیلومتر شبکه جمع آوری آب های سطحی امروز ناکافی و فرسوده است و نهایتاً از مشکلات مختلفی رنج می برد. مردم از ترافیک و آلودگی هوا به شدت ناراضی هستند. از موضوع بدمسکنی و بی مسکنی ناراضی هستند. پس وقتی در میان آنها حرکت می نماییم آنچه که نجوا می کنند با صبوری دلنگرانی نسبت به آینده است.
زاکانی افزود: وقتی از درون مدیریت شهری واقعیت ها را مشاهده می نماییم متوجه می شویم که ما به عنوان یک نهاد خدماتی تا قبل از این که مسئولیت را قبول نماییم طبق گزارشات گذشته دو سال و نیم شهرداری تهران در تنش مالی قرار داشته به گونه ای که در سال ۱۳۹۹ سه ماه برای پرداخت حقوق مجبور به دریافت وام شده است. بی شک باید توجه ویژه ای به جایگاه شغلی، سلسله مراتب، ارتقاء پرسنل و پیوستگی مسئولیت ها و جایگاه ها در بعد خدماتی داشته باشیم. هیچ نهادی به اندازه شهرداری پیوستگی با مردم و امور شهر ندارد به گونه ای که پیش از تولد تا اختتام حیات دنیوی با مردم در ارتباط هستیم. بی شک مهمست چه مسیری را انتخاب نماییم و باید به گونه ای عمل نماییم که آینده تضمین شود و آینده امیدبخش رقم بخورد.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به این که امروز در نزاعی تاریخی قرار گرفته ایم، اضافه کرد: صف بندی هایی در عرصه منطقه ای، جهانی و داخلی شکل گرفته که در این جهت دو راه پیشنهاد می شود که یکی راه حق و انقلاب اسلامی است و راه دوم بازگشت به گذشته و قهقرا، کشورهایی که بهشت روی زمین معرفی می شدند با حداقلی از تزلزل به جهنمی برای خود و پیرامونشان تبدیل شدند. بی شک موضوع اصلی کارآمدی و امیدبخشی است. امروز بعد از ۴۳ سال اثرات انقلاب اسلامی در عرصه منطقه ای و جهانی مشهود است. امروز اثرگذاری کشور ما در عرصه جهانی و منطقه ای غیر قابل کتمان است و بدون ما نمی توانند تصمیم بگیرند و تصمیمی را به ما تحمیل کنند.
وی اضافه کرد: این استقلال کشور امروز محقق شده و شعارهایی که ۴۳ سال پیش در ابتدای انقلاب داده می شد قسمتی از آنها به خوبی محقق شده؛ اما الگوی کاملی از این شعارها پیش روی ما نیست.
زاکانی افزود: امروز رهبری و ریاست جمهوری انواع و اقسام پاسخ ها و حرف ها را می شنوند؛ اما در رده ها و مسئولین پایین تر این تحمل وجود ندارد. وقتی صحبت از استقلال می شود متوجه هستیم که استقلال سیاسی داریم اما استقلال فرهنگی و اقتصادی نداریم. صحبت از عدالت می شود. در این راه حرکت کردیم اما با آنچه که در تعالیم اسلامی و با معنویتی که اسلام سفارش کرده فاصله معناداری داریم. کشور امروز پیشرفت کرده ولی پیشرفت آن کاریکاتوری است.
امروز ظرفیت دفاعی کشور زبان زد است
شهردار تهران اشاره کرد: امروز ظرفیت دفاعی کشور زبان زد است. روزی حداقلی را برای ما در نظر نمی گرفتند اما امروز می گویند مداخله نکنید. این کار را انجام ندهید و خواهش و تمنا می کنند. اینها نشان میدهد که رشد کرده ایم، اما پیشرفت ما کاریکاتوری است و موزون نیست. پس اگر عدالت تسری پیدا کند می تواند ما را جهش دهد و پیشرفت همه جانبه ایجاد شود.
به گفته وی، امروز در آستانه یک تحول هستیم و همه دعواها در جهان با ما برای این است که نگذارند این تحول رخ دهد و آنکه می تواند مانع این امر شود مردم هستند. اساسا ما از خارج، گزندی نمی بینیم و کسی نمی تواند به ما چپ نگاه کند ولی از داخل سطح رضایتمندی مردم ارتباط مستقیمی با این مساله دارد. اگر واگذاری امور به مردم صورت گیرد و مردم مشارکت داشته باشند خودشان به عنوان شریک و صاحبخانه با دلسوزی نسبت به امور کشور نگاه ویژه خواهند داشت.
وی افزود: در تمام صحنه های انقلاب که نیاز بوده شاهد مشارکت مردم بوده ایم و جایگاه مشارکت را بصورت حقیقی دریافت کرده ایم. بی شک با مشارکت تحول ایجاد خواهد شد. هر اتفاقی در تهران بیفتد به سرعت در کشور اثرگذار خواهد بود و در تمام جهان ترجمه می شود. برای داشتن چنین تصویری از تهران نقطه آغازمان ناظر بر تحول درون مدیریت شهری است. سال قبل که مشغول فعالیت شدیم نخستین توجه ما این بود که مشکل مالی شهرداری را حل نماییم که این کار با ایجاد خزانه واحد موجب شد که از فشار مالی خارج شویم. این در شرایطی صورت گرفت که از پروانه صادر شده برای ساخت و ساز در سال ۹۱ که ۳۵ میلیون متر مربع بود به پنج میلیون متر مربع در سال قبل رسیده بودیم؛ اما خوشبختانه در شرایطی قرار گرفتیم که امروز نه محتاج غرب شده ایم و هم حقوق را ۲۸ هر ماه پرداخت می نماییم و کوشیدیم به سمتی حرکت نماییم که عدالت برقرار شود.
۲۰ درصد افزایش حقوق مصوب دولت شامل پرسنل شهرداری می شود
شهردار تهران با اشاره به این که در شهرداری تهران قسمتی از نیروها پرسنل رسمی هستند، اضافه کرد: با قواعد دولت ۱۰ درصد امسال برای جبران حقوق پرسنل افزایش داشتیم که بین یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان از سرفصلی که ابداعی خودمان بود به پرسنل افزوده شد و امروز نیز با مصوبه دولت ۲۰ درصد افزایش شامل پرسنل خواهد شد. از طرف دیگر درخواست پایه شغلی برای پرسنل را انجام دادیم که حق و حقوق آنها که در سالهای قبل نادیده گرفته شده بود به صورتی جبران شود. ما به شکلی عمل کردیم که از کارهای خطای گذشتگان عبرت بگیریم و کارهای خوب آنها برای ما درس شود. نگاه ما به گذشته به شکلی بود که پایه ای برای آینده باشد و بدین سان توانستیم از تنش مالی خارج شویم.
وی افزود: ما دغدغه ای برای پرسنل رسمی، خدمات اداری و همه کسانی که بصورت حجمی و پیمانکاری بکار گرفته می شوند داریم. افرادی که تعداد آنها حدود ۴۰ هزار نفر است. برای آنها ضوابطی را دنبال می نماییم که امنیت شغلی برای آنها ایجاد شود و اگر پیمانکاری حقوق پرداخت نمی کند ضوابط را طوری تنظیم نماییم که پیمانکار جریمه شود و از آن محل منابع مالی به این افراد پرداخت گردد. بی شک اگر نتوانیم رضایتمندی پرسنل خودرا کسب نماییم نمی توانیم انتظار داشته باشیم مردم رضایتمند باشند. همین طور در بحث مسکن پرسنل در مورد تعاونی ها، منعی که وجود داشت برداشته شد و تلاش خواهیم کرد از قدرالسهم خود در ایجاد ۱۳۰ هزار واحد مسکونی سالانه که شهرداری در آنها مشارکت دارد علاوه بر به دست گرفتن بازار مسکن، برای پرسنل خود نیز مسکن را فراهم نماییم و این امر بصورت شفاف برای پرسنلی که بیشترین امتیاز را بیاورند مورد استفاده خواهد بود.
وی اشاره کرد: در زمینه ارتقاء شغلی نیز ارتقاء عمودی و افقی را دنبال خواهیم کرد. به گونه ای که افراد دائما در سال شاهد رشد جایگاه خود باشند و اثرات آنرا ببینند.
وی افزود: ما چهار تحول درون زا ناظر بر شهرداری تهران که از نهادی خدماتی به نهادی خدمتگزار اجتماعی تبدیل گردد را دنبال می نماییم. بی شک مدیریت شهری باید مدیریت شهری الگو باشد تا تهران را بتوانیم الگو نماییم. این مسیر تحول باید ما را به الگو تبدیل کند و درآمدهای پایدار برای شهر به همراه داشته باشد. در این راه امیدواریم منابع درآمدی و بودجه خودرا افزایش دهیم و در این عرصه افق های روشنی را پیش روی خود داریم.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به برخورد با موضوع فساد در زمینه مدیریت شهری، اظهار داشت: خطاهایی در گذشته انجام شده بود، سعی کردیم که حق مدیریت شهری را استیفا نماییم. در این راه بیش از ۸۰۰۰ میلیارد تومان امکانات شهرداری را بدون سر و صدا و هیاهو بازگردانیم. در این راه برند شهروند که ۶۰۰ میلیارد تومان ارزش داشته و در دوره ای سه میلیاد تومان فروخته شده بود، توانستیم این برند را بازگردانیم. قراردادها و پیمانکاری ها را شفاف کردیم.
زاکانی با اعلان اینکه کسی حق ندارد در مجموعه مدیریت شهری برای کسی تله گذاری کند، اظهار داشت: موضوع عزل یکی از مدیران شهرداری به سبب تله گذاری برای پرسنل برای نخستین بار در این نشست مطرح می شود، مسئولی را عوض کردم چونکه برای کسی تله گذاشته بودند. کسی دو سکه می گیرد تا برود از وی فیلم تهیه کنند. هنگامی که این مساله را شنیدم تا بامداد نخوابیدم و پنج بامداد این فرد را که از نزدیکترین افراد به من بود عزل کردم. بی شک اصل و فرع این مساله خلاف شرع است. اگر بتوانیم با پرسنل یکرنگ باشیم اساسا می توانیم با فساد نیز مقابله نماییم. برای عزل این فرد شش ماه است که هزینه می دهم و لب هم باز نکردم ولی به جهت اینکه از حریم شهرداری و پرسنل حمایت کنم و همه بدانند اگر برای کسی بخواهند تله بگذارند اول خودشان گرفتار مشکل می شوند این کار را انجام دادم.
وی افزود: سطحی از خطا با هوشمندسازی و تذکر قابل بازگشت است. البته اگر کسی خطا کرد مسیر قانونی وجود دارد اما قرار نیست کسی خطاکار را به سمت خطای بیشتر سوق دهد و در حقیقت برای او تله بگذارد. بی شک با موضوعات شعاری برخورد نخواهم کرد.
وی اشاره کرد: تحول درونزا را که سبب ارتقای مدیریت شهری شود دنبال خواهیم کرد. امیدواریم با رونمایی از بسته خرسندسازی گوشه ای از زحمات پرسنل را جبران نماییم. تحول دیگری که روی خواهد داد مربوط به درون شهر است. تا بتوانیم معماری نوینی را شکل دهیم و از طرف دیگر تکمیل خطوط مترو را دنبال نماییم. اساسا شهر و مردم آن دارا هستند و می توان طرحی را پیاده کرد که مردم، پیمانکاران و مدیریت شهری سود ببرند. در این جهت پروژه های بزرگ شهر را فعال کردیم. امیدواریم بزرگراه یادگار امام بصورت قطعه قطعه تکمیل و افتتاح شود و پروژه شهید بروجردی نیز امسال افتتاح می گردد. پروژه های شهید شوشتری و متوصلیان نیز بصورت جدی پیگیری خواهد شد.
شهردار تهران تحول دیگر را در زمینه زندگی مردم خواند و اضافه کرد: در تلاشیم تحول در سبک زندگی همراه با رفاه و آسایش مردم را فراهم نماییم. تحول ناظر بر حوزه فناوری نیز یکی دیگر از اقدامات ماست. ظرفیت های مبتنی بر هوشمندسازی می تواند خدمات را افزایش دهد. اساسا هوشمندسازی بار و مسافر را دنبال خواهیم کرد و با هوشمندسازی پارک حاشیه ای را نیز ساماندهی خواهیم کرد. در حقیقت با بهره بردن از هوشمندسازی می توانیم شهر را ارتقاء دهیم و هویت سازی برای شهر را محقق نماییم.
به گزارش مسکن گزین به نقل از ایسنا، زاکانی در آخر این جلسه در جمع خبرنگاران با اشاره به پیگیری روند راه اندازی ادامه بزرگراه یادگار امام در منطقه ۹ اظهار داشت: قسمتی از زمینهای این پروژه مربوط به آموزش وپرورش است که این مساله درحال پیگیری است. امسال بزرگراه شهید بروجردی خاتمه پیدا می کند و به افتتاح می رسد. بدین سان گشایش بزرگی در منطقه ۱۸ روی خواهد داد.
وی ادامه داد ما توسعه اتوبوسرانی را در تهران بصورت جدی پیگیری می نماییم. برای امسال ۵۹۱ اتوبوس بازسازی شده و ۲۰۰ دستگاه نیز خریداری شده، امیدواریم تا آخر سال تعداد اتوبوس های تهران را به بالای ۵۰۰۰ دستگاه برسانیم و ۲۱۰ خط اتوبوسرانی تهران را نیز اصلاح نماییم. همزمان وارد اقدامات جدی درباب مترو شدیم تا خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ را راه اندازی نماییم. برای خط ۱۱ با شرکت مپنا وارد مذاکره شدیم و تلاش خواهیم کرد با توجه به این که تکیه ما بر حمل و نقل ریلی است در این عرصه قدمهای موثری برداریم. برای این کار بر منابع داخلی تکیه می نماییم و با مشارکت و مولدسازی کار را به پیش می بریم. در بحث واگن و توسعه خطوط کار جدی را انجام خواهیم داد.
وی افزود: مطالعاتی در مورد راه اندازی تراموا آغاز نموده ایم که در دو یا سه خط امکان راه اندازی آن در تهران برقرار شود. در این جهت جلساتی برگزار شده و مشغول کار روی این مساله هستیم. اگر این امکان فراهم گردد تکیه ما روی محور انقلاب – دماوند است و طوری تنظیم خواهیم کرد که امکان جابجایی مسافر هر پنج دقیقه فراهم گردد.
شهردار تهران درباب مقابله با ساخت و سازهای بدون مجوز نیست اظهار داشت: همیشه فرد خلافکار و خاطی پیدا می شود در آشوب هایی که بتازگی اتفاق افتاده عده ای فرصت پیدا کردند که خلاف خودرا تشدید کنند اما با این امر اساسا هم در منطقه ۱۸ و ۱۹ مقابله خواهد شد. چونکه این جان مردم است و در آن تعارفی نداریم.
وی درباب آماده باش شهرداری تهران برای بارش های پیش بینی شده نیز اظهار داشت: سال قبل نیز در پیش بینی بارش ها نیروهای خدمات شهری و مناطق در آماده باش کامل بودند که برای امسال نیز این اتفاق خواهد افتاد.
وی درباب موضوع آلودگی هوا نیز اظهار داشت: پنجشنبه این هفته جلسه ای با حضور دستگاه های مرتبط از طرف وزیر کشور برگزار می شود و موضوع آلودگی هوا بصورت جدی پیگیری خواهد شد.
منبع: مسكن گزین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب