معاون بازسازی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی:

زلزله رودبار نقطه عطفی در مدیریت بازسازی سوانح کشور ایجاد کرد

زلزله رودبار نقطه عطفی در مدیریت بازسازی سوانح کشور ایجاد کرد معاون بازسازی و مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: زلزله ۷.۳ ریشتری سال ۱۳۶۹ رودبار و منجیل، نقطه عطفی در مدیریت بحران و بازسازی مناطق صدمه دیده در سوانح طبیعی ایجاد کرد.



به گزارش مسکن گزین به نقل از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مجید جودی معاون بازسازی و مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بیست و سومین نشست تخصصی مدیریت بحران که به مناسبت سی و دومین سالگرد وقوع زلزله استانهای گیلان و زنجان و با همکاری یونسکو در پژوهشکده سوانح طبیعی کشور برگزار شد، ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: این زلزله سهمگین ترین سانحه طبیعی در سالهای بعد از انقلاب بود که منجر به درگذشته حداقل ۱۵ هزار نفر از هموطنان و تخریب ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در ۶ استان شمالی کشور شد.
به گفته وی تا قبل از وقوع این زلزله در حوزه مدیریت بازسازی مناطق صدمه دیده از سوانح طبیعی فاقد یک برنامه جامع بودیم ولی این حادثه عظیم تمامی دستگاههای اجرایی و مراکز علمی و آموزشی را بسیج کرد تا در کوتاهترین زمان ممکن راهبردی جامع برای شیوه آواربرداری، اسکان موقت و بازسازی مناطق صدمه دیده تدوین شود که این ضوابط هم اینک در تمامی سوانح طبیعی به کار برده می شود.
جودی افزود: برنامه ای که در آن زمان بعنوان ضوابط بازسازی مناطق زلزله زده گیلان و زنجان تدوین شد، بعدها بعنوان سندی معتبر و شاکله تمامی برنامه های بازسازی در هیأت دولت به تصویب رسید.
به گفته وی مهم ترین هدف این برنامه، بازگشت سریع بازماندگان سوانح طبیعی به روند عادی زندگی و احیای فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی در این مناطق است.
معاون بازسازی و مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: تجربه بازسازی مناطق جنگ زده به بنیاد مسکن توانایی داد تا در بازسازی مناطق صدمه دیده از زلزله گیلان و زنجان و همینطور سایر سوانح طبیعی طی سالیان اخیر به خوبی عمل کند و با مشارکت دادن خود مردم در فرایند بازسازی، ضمن تسریع امور سبب ایجاد امید و انگیزه در بازماندگان شود.
وی با ذکر خاطراتی از دوران بازسازی مناطق صدمه دیده زلزله رودبار اظهار داشت: تفکر مدیریت مشارکتی بازسازی ها که از این سانحه به بعد در نظام اجرایی کشور به وجود آمد، دولت را از مداخله در نحوه زندگی صدمه دیدگان برحذر کرد و صرفا به سیاستگذاری کلان و ایجاد زیرساخت های عمرانی نظیر جاده سازی و تأمین امکانات بهداشتی، درمانی و آموزشی معطوف ساخت.
از سوی دیگر تکنولوژی بومی بازسازی مناطق صدمه دیده که در این زلزله به کار گرفته شد، شیوه جدیدی از فناوری های بازسازی را در کشور ایجاد کرد که حالا در تمامی سوانح طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.
جودی بنیان گذاری کمیته های عمران روستایی در مناطق صدمه دیده سوانح طبیعی را از تجارب مدیریتی این سانحه برشمرد و اظهار داشت: در تمامی سوانح طبیعی اداره این کمیته ها بر مبنای آرای مدنی به خود روستائیان صدمه دیده واگذار می شود تا با اطلاعات محلی و شناختی که از نیازهای واقعی خود دارند، دولت را در فرایند بازسازی ها کمک کنند.
جودی ضمن اشاره به عملکرد کشور ژاپن در مستند سازی شیوه های مدیریت بازسازی زلزله کوبه اظهار داشت: حالا در سالگرد وقوع این زلزله تمامی مدارس ژاپن تعطیل می شوند و دانش آموزان ضمن بازدید از موزه تجارب زلزله کوبه با نحوه مدیریت بحران و بازسازی مناطق صدمه دیده در سوانح طبیعی آشنا می شوند.
به گفته وی باید این الگو مدیریتی به دانش آموزان ایرانی هم آموزش داده شود.
عزیزاله مهدیان مدیرکل وقت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان گیلان هم در این جلسه ضمن بازخوانی تجارب مدیریتی بازسازی مناطق صدمه دیده زلزله رودبار اظهار داشت: الگوهای کارآمد اسکان اضطراری، اسکان موقت و نحوه هماهنگی میان دستگاه ها و برنامه های اجرایی محصول تجارب بازسازی زلزله رودبار هستند که حالا جایگاه ویژه ای در برنامه مدیریت بحران و بازسازی سوانح طبیعی دارند.
وی اظهار داشت: ایجاد ستاد کل بازسازی منطقه صدمه دیده با اختیارات کامل از هیأت دولت یکی دیگر از آثار مدیریتی برجامانده از زلزله رودبار در سالهای اخیر است.
سیدحسن میری عضو سابق هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی هم ضمن اشاره به نقش مراکز علمی در تدوین برنامه جامع بازسازی مناطق صدمه دیده در سوانح طبیعی اظهار داشت: حالا به مدد استفاده از دانشگاه ها در فرایند مدیریت بازسازی زلزله رودبار، سالهاست که رشته تحصیلی بازسازی در بعضی دانشگاه های کشور تدریس می شود.
وی آمادگی نیروی انسانی، لجستیک تجهیزات، کارآمدی روش ها، ارتقا مدیریت عمران به سطح مشارکت اجتماعی و همینطور شکل گیری ستادهای پژوهشی- علمی در کنار ستادهای بازسازی را از آثار به جا مانده از مدیریت زلزله رودبار در نظام مدیریت بحران کشور معرفی نمود.

1401/04/01
20:58:09
5.0 / 5
504
تگهای خبر: بازسازی , تخریب , تخصص , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک