گزارش مسكن گزین؛
رواج بد مسکنی به دنبال افزایش اجاره بها
به گزارش مسکن گزین، خیلی از مشاوران املاک به دنبال افزایش اجاره بها در سال های اخیر اخیرا از روش جدید سکونت برخی مستأجران اطلاع داده و گفته اند کانکس نشینی جایگزین اجاره خانه شده است.
به گزارش مسکن گزین به نقل از مهر، به دنبال افزایش اجاره بها در کلانشهرها بخصوص در کلانشهری چون تهران بد مسکنی رواج پیدا کرده است به صورتی که خیلی از مشاوران املاک اخیرا از روش جدید سکونت برخی مستأجران اطلاع داده اند که این مساله بیشتر در حومه کلانشهرها درحال رخ دادن است. در سالهای قبل خبرهایی از اجاره زیر زمین و پشت بام در رسانه ها انتشار یافته بود اما این دفعه در کنار آن روش های سکونت ظاهراً کانکس نشینی هم رواج پیدا کرده است.
به گفته کارشناسان در خیلی از کشورهای توسعه یافته از کانکس ها برای سامان دهی به وضعیت خانوارهای بد مسکن استفاده می شود و الان تعداد خریدوفروش این نوع از کانکس های مسکونی در حومه تهران روزبه روز بیشتر می شود. به قول کارشناسان در ایران حدود ۱۹ میلیون نفر بد مسکن داریم که بنظر می رسد دولت باید برای این قشر فکر عاجل کند.
کانکس نشینی ارزان تمام می شود
بررسی های خبرنگار مهر در بعضی از سایت های فروش و اجاره نشان داده است که مستأجران از مناطق بالایی به مناطق پایین تر می روند تا بودجه برای اجاره داشته باشند از طرف دیگر مستأجران مناطق پایینی به سمت حاشیه نشینی سوق داده شده اند.
خبرنگار مهر به چند تولید کننده کانکس تماس گرفت و قیمت کانکس را برای خرید و اجاره پرسید فروشندگان کانکس ۱۸ متری و ۱۵ متری با قیمت ۳۵ و ۹۵ میلیون تومان می فروشند ه که به قول تولید کننده کانکس یک خانواده ۳ نفره در این کانکس ها می توانند با تمام امکانات زندگی کنند.
یکی دیگر از تولید کنندگان گفت کانکس ۱۸ میلیون تومانی هم است اما به اصطلاح قوطی گفته می شود که بیشتر برای نگهداری از لوازم خانگی استفاده می شود.
این تولیدکننده کانکس می گوید عمده خریداران این کانکس افراد و زوج هایی هستند که امکان اجاره واحد مسکونی ندارند و می کوشند بااجاره و یا خرید این کانکسها اسباب و وسایل خویش را در آن نگهداری کرده وخود به خانه پدر و مدارشان بروند و جدا از هم زندگی می کنند.
یکی دیگر از شرکتهای اجاره دهنده کانکس در این رابطه به خبرنگار مهر اظهار داشت: شرایط اجاره کانکس به منظور زندگی با دیگر موارد تفاوتی نداشته و شما می توانید یک سازه را اجاره کرده و برای تجهیز کارگاه، اسکان کارگران و یا به منظور زندگی خانواده به صورت موقت استفاده کنید. در این شرایط فقط می بایست فضایی برای قرارگیری یا نصب سازه داشته باشید که بعد از اجاره کانکس را به محل خود منتقل نمائید و این محل هم می بایست ملک شخصی شما باشد و نمی شود سازه را در مکانهای عمومی یا اراضی کشوری قرار دهید.
برای تکمیل گزارش به یکی از سایت های اجاره کانکس سری می زنیم وچند آگهی اجاره کانکس را بررسی نموده و با یکی از این آگهی دهندگان تماس گرفتیم که آیا این کانکس ها حمام و سرویس بهداشتی دارد یا خیر؟
یکی از اجاره دهندگان می گوید: این کانکس در حیاط یک خانه واقع شده و حمام و سرویس، گاز سه شعله و سینک ظرفشویی دارد و خانواده ها بدون مزاحمت صاحبخانه می توانند در آن زندگی کنند.
شرایط اقتصادی مردم را به سمت کانکس نشینی هدایت کرد
محمود فاطمی عقدا، رئیس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مورد چرایی افزایش کانکس نشینی به خبرنگار مهر می گوید: شرایط اقتصادی و افزایش قیمتها مردم را به این سمت برده است که به سمت بد مسکنی حرکت کنند. هم چنین از طرف دیگر افزایش قیمت مصالح سبب شده تا قیمت تمام شده مسکن هم گران تر از قبل شود و این مورد روی اجاره بها هم تاثیر مستقیم دارد.
وی در ادامه بیان نمود: کانکس نشینی یکی از بدمسکنی هایی است که در سال های اخیر رواج یافته که از مناطق پایینی کلانشهرها به سمت حاشیه ها و روستاها سوق داده شده است.
رئیس سابق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه اظهار داشت: برای پیشگیری از رواج کانکس نشینی تأمین مسکن مناسب اقتصادی جامعه واجاره داری نوین اولویت دولت باید قرار گیرد به این مفهوم که سیستم اجاره کنترل شود به صورتی که الان نهادهای دولتی و غیر دولتی مسکن هایی دارند که با عنایت به نیاز جامعه و شرایط اقتصادی موجود می توانند اجاره دهند این در کوتاه مدت می تواند کمکی باشد به پیشگیری از بد مسکنی.
وی در ادامه اضافه کرد: حمایت سازمان ها و نهادها از بی خانمان ها و بد خانمان ها می تواند راهکار بعدی باشد تا مسکن سازی ها به اتمام برسد.
محمود فاطمی عقدا در انتها اظهار داشت: در کوتاه مدت اشتغالزایی و تحویل مسکن از جانب سازمان ها و نهادها برای کنترل بازار اجاره بها تا کمبودهای مسکن جبران شود و ساز و کار در مسکن ساماندهی گردد.
به گزارش مسکن گزین به نقل از مهر، حاشیه نشینی در سکونتگاه های غیر رسمی با بافت های ناکارآمد و به طور عمده فرسوده در بحث شهرسازی، مهم ترین تبعاتش، افزایش صدمه های اجتماعی است. عادی شدن شرایط می تواند گسترش این معضل را به همراه داشته باشد چون که به خودی خود تکرار این امر حساسیت ها را از بین می برد و این نوع زندگی به یک سبک تبدیل می شود.
برای فرار از این معضل دولت باید ساخت و سازها را افزایش دهد و از طرف دیگر خانه های ارزانقیمت در اختیار مردم قرار دهد تا پدیده کانکس نشینی برطرف شود.
منبع: مسكن گزین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب