آلودگی هوا و افزایش تلفات حاملگی

آلودگی هوا و افزایش تلفات حاملگی به گزارش مسکن گزین خراسان رضوی محققان دریافتند که زنان آبستن در کشورهایی مانند هند، پاکستان و بنگلادش که در معرض هوای آلوده هستند، امکان دارد با خطر بیشتر مرده زایی و سقط جنین مواجه باشند. این بررسی نشان داد که بهبود کیفیت هوا می تواند خطر سقط جنین و مرده زایی را کم کند.


به نقل از فوربس، با افزایش بررسی های انجام شده، محققان دریافتند که آلودگی هوا با سلامت مادران و کودکان مرتبط می باشد. گزارش ها نشان میدهد که آلودگی هوای داخل و خارج منجر به مرگ ۵۰۰ هزار نوزاد در جهان شده است، اما این نخستین بررسی است که ارتباط آلودگی هوا با بیشترین میزان خاتمه حاملگی در جنوب آسیا (پرجمعیت ترین منطقه در جهان) را نشان می دهد؛ بنابراین، درک عوامل خطر برای از دست دادن حاملگی در جنوب آسیا برای بهبود سلامت مادران در سطح منطقه و جهان بسیار مهم می باشد.
خسارات ناشی از تاثیرات بهداشت عمومی ناشی از آلودگی هوا تنها در کشور هند ۳۶.۸ میلیارد دلار برای اقتصاد این کشور هزینه داشته است. مدل سازی نشان داد که سالانه حدود ۳۴۹ هزار و ۶۸۱ حاملگی در سه کشور جنوب آسیا با قرار گرفتن در معرض ذرات آلاینده PM۲.۵ و غلظت هایی بیش ازحد استاندارد کیفیت هوای کشور هند (بیش از ۴۰ میکروگرم بر مترمکعب) تمام می شود و این آلودگی در میان سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ عامل ۷درصد تلفات حاملگی در منطقه بوده است.
اگر کشورها استانداردهای دقیق تر آلودگی هوا (۱۰ میکروگرم بر مترمکعب) که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تعیین شده را حفظ کنند، می تواند از حدود ۲۹.۷ درصد تلفات حاملگی جلوگیری نمایند.
دکتر تائو ژو، محقق اصلی این تحقیق از دانشگاه پکن چین اظهار داشت: «آسیای جنوبی بیشترین میزان تلفات حاملگی در سطح جهانی را دارد و آلوده ترین مناطق با ذرات PM۲.۵ در جهان است.»
لازم به ذکر است، PM۲.۵ ذرات یا قطرات ریزی هستند که عرض آنها حدودا ۳۰ برابر کمتر از موی انسان است. این ذرات می توانند در اعماق دستگاه تنفسی حرکت کرده و به ریه ها برسند و سبب تشدید علایم بیماری هایی مانند آسم و بیماریهای قلبی شوند.


از دست دادن حاملگی می تواند تاثیرات روحی، جسمی و اقتصادی بر زنان، ازجمله افزایش ریسک مبتلا شدن به اختلالات افسردگی بعد از زایمان، مرگ ومیر نوزادان در حاملگی های بعدی و افزایش هزینه های در ارتباط با حاملگی مانند از دست دادن نیروی کار داشته باشد؛ بنابراین، کاهش تلفات حاملگی امکان دارد منجر به پیشرفت های ناگهانی در برابری جنسیتی شود.
برای این بررسی، محققان داده های حاصل از نظرسنجی خانوار درباره سلامتی را از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۶ (زنانی که حداقل یک مرتبه حاملگی را خاتمه داده و یا یک یا چند مورد مرده زایی را گزارش کرده اند) و قرار گرفتن در معرض ذرات PM۲.۵ در دوران حاملگی را از راه ترکیب ماهواره با خروجی مدل سازی جو عرضه کردند.
در این بررسی محققان ۳۴ هزار و ۱۹۷ زن که حاملگی خویش را به پایان رسانده بودند (۲۷ هزار و ۴۸۰ سقط جنین و ۶۷۱۷ مرده زایی) با تولدهای زنده مقایسه کردند. موارد از دست دادن حاملگی در کشورهای هند ۷۷ درصد، پاکستان ۱۲ درصد و بنگلادش ۱۱ درصد بود.
قرار گرفتن در معرض ذرات PM۲.۵ در حاملگی با افزایش احتمال از دست دادن حاملگی همراه و این مورد پس از سایر عوامل همچنان قابل توجه بود. هر افزایش در ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب تخمین زده شد که خطر از دست دادن حاملگی مادر را ۳ درصد می افزاید.
یافته ها نشان داد که افزایش ریسک برای مادران روستایی یا افرادی که در سنین بالاتر آبستن شده اند، در مقایسه با مادران جوان مناطق شهری بیشتر بود. از دست دادن حاملگی همراه با آلودگی هوا بیشتر در مناطق شمالی هند و پاکستان دیده می شود.
نتایج این تحقیقات در مجله Lancet Planetary Health منتشرشده است.




منبع:

1399/10/20
19:24:54
0.0 / 5
1272
تگهای خبر: استاندارد , دستگاه , راه , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک