قائم مقام سازمان راهداری

جزئیات نحوه دریافت وام خرید كامیون نو

جزئیات نحوه دریافت وام خرید كامیون نو به گزارش مسكن گزین قائم مقام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای جزئیات ثبت نام و دریافت تسهیلات خرید كامیون نو برای نوسازی ناوگان جاده ای را شرح داد.



داریوش امانی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای تصریح کرد: هفته گذشته قرارداد نوسازی ۱۱ هزار کامیون فرسوده طی ۲۰ ماه آینده و تحویل این تعداد دستگاه به مالکان ناوگان فرسوده به امضا رسید؛ ظرف ۳ سال گذشته، ۵ هزار دستگاه از ۱۱ هزار کامیون فرسوده، نوسازی شده است و با قراردادی که هفته گذشته امضا کردیم، مقرر است ۵ هزار دستگاه دیگر نوسازی شود که این قرارداد میان سازمان راهداری، یک شرکت داخلی خودروساز و یکی از بانکهای شبه دولتی داخلی منعقد شده است.
وی افزود: ظرف ۲۰ ماه آتی، ۵ هزار دستگاه بعدی نوسازی می شود؛ ضمن اینکه در حال مذاکره با دیگر خودروسازان داخلی هستیم که بزودی با یکی از خودروسازان بزرگ داخلی قرارداد دیگری امضا خواهیم کرد که هزار دستگاه کامیون هم این شرکت نوسازی خواهد نمود. با این ۶ هزار دستگاهی که این دو خودروساز تولید می کنند به اضافه ۵ هزار دستگاه کامیون فرسوده ای که در ۳ سال قبل نوسازی شد، مجموعاً ۱۱ هزار کامیون فرسوده از رده خارج و به جای آنها کامیون نوساز وارد جاده ها می شود.
۱۵ شرکت سازنده خودروی سنگین در کشور داریم
قائم مقام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بیان نمود: هم اکنون ۱۵ خودروساز ناوگان سنگین در کشور داریم که برخی از آنها دولتی و تعدادی هم خصوصی هستند.
امانی تاکید کرد: ۳۸۵ هزار دستگاه ناوگان فعال جاده ای داریم که از این تعداد، نزدیک ۷۰ هزار دستگاه فرسوده است و باید نوسازی شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا از همه ظرفیت تولید داخل خودرو های سنگین استفاده نمی گردد، اظهار داشت: ما در سازمان راهداری آمادگی داریم تا با همه خودروسازان داخلی قرارداد امضا کنیم؛ اما به جهت مسائلی مانند تحریم و مشکلاتی که خودروسازان داخلی از نظر گردش مالی و سرمایه در گردش با آن مواجهند، این امکان را ندارند که خودروی سنگین تولید کنند؛ بنابراین برخی از شرکت های سازنده ناوگان سنگین، غیر فعال می باشند.
امانی تصریح کرد: سرمایه ای که برای ساخت ۵ هزار دستگاه کامیون نوسازی و جایگزینی آن با ناوگان فرسوده در هفته گذشته با یک خودروساز داخلی به امضا رسید، ۱۴ هزار میلیارد تومان از جانب بخش خصوصی بود؛ از طرفی احتیاج به تأمین تسهیلات داشت تا برای رانندگان و مالکان کامیون های فرسوده، جذابیت ایجاد شود؛ بنابراین در حال مذاکره همزمان با خودروسازان و بانک ها بودیم که این مذاکرات به طول انجامید.
جزئیات وام خرید کامیون نو
وی بیان نمود: نتیجه این مذاکرات این شد که تسهیلات با نرخ سود ۹ درصد به مالکان کامیون های فرسوده برای نوسازی ناوگان پرداخت می شود؛ ۹ درصد مابقی نرخ سود این تسهیلات (از مجموع ۱۸ درصد) را سازمان راهداری پرداخت می کند.
قائم مقام سازمان راهداری تصریح کرد: برای هر کامیونی، معادل ۸۰ درصد قیمت آن وام پرداخت شده و ۲۰ درصد را آورده مالک ناوگان فرسوده در نظر گرفته ایم.
اولویت با توسعه کامیون های یخچالی با اعطای وام ۸۰۰ میلیونی تریلر یخچال دار
وی یکی از اولویت های توسعه ناوگان نوساز جاده ای را افزایش تعداد کامیون های یخچال دار دانست و اضافه کرد: متقاضیان جایگزینی ناوگان فرسوده می توانند تریلر یخچالی را از شرکت سازنده خریداری کنند که ۸۰۰ میلیون تومان آن معادل ۸۰ درصد قیمت تریلر یخچالی، تسهیلات است.
امانی افزود: متقاضیان نوسازی ناوگان، باید به سامانه مربوطه رجوع کنند؛ اولویت نخست با ناوگان بالای ۵۰ سال فعال در جاده هاست و رانندگان باید کارت هوشمند داشته باشند. کامیون های بالای ۱۰ تن هم در اولویت قرار دارند که با ثبت نام در سامانه، ابتدا مبادرت به اسقاط کامیون فرسوده در مرحله اول کرده، در مرحله دوم برای تشکیل پرونده تسهیلات به بانک رجوع می کنند و در مرحله آخر هم رفتن به کارخانه سازنده از جانب متقاضی، قرار دارد. کل این فرایند دو ماه طول می کشد.
این مقام مسئول در وزارت راه اظهار داشت: در فاز نخست این طرح، ۲۰۰ دستگاه خودرو ظرف ۱۰ روز آینده به رانندگان تحویل می شود؛ بخشی از مجموعه قطعات لازم برای تولید این کامیون ها وارداتی است اما بخش ساخت اتاق این ناوگان در داخل انجام می شود.
صرفه جویی ۱.۲ میلیارد لیتر سوخت فقط با نوسازی ۵ هزار کامیون فرسوده
وی تاکید کرد: نوسازی این ۵ هزار دستگاه ناوگان، صرفه جویی ۱ میلیارد و ۲۲۰ میلیون لیتری به دنبال دارد کاهش آلایندگی محیط زیست و افزایش بهره وری صنعت حمل و نقل از دیگر نتایج نوسازی ناوگان فرسوده است.


منبع:

1399/05/31
12:09:55
5.0 / 5
2192
تگهای خبر: بانك , تسهیلات , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک