رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها:

دستور العمل جدید درجه بندی دهیاری ها به استانداران ابلاغ گردید

دستور العمل جدید درجه بندی دهیاری ها به استانداران ابلاغ گردید به گزارش مسكن گزین رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور از اصلاح دستور العمل نحوه درجه بندی دهیاری ها به استناد اصلاحیه ˮماده ۴۸ مكرر آئین نامه اجرایی تشكیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی روستا و نحوه انتخاب دهیارˮ، مصوب شهریور ماه سالجاری هیات وزیران و ابلاغ آن از جانب وزیر كشور به استانداران اطلاع داد.


به گزارش مسكن گزین به نقل از ایسنا، مهدی جمالی نژاد ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: با عنایت به تنوع بسیار زیاد سكونت گاه های روستایی كشور و به تبع آن روستاهای دارای دهیاری، درجه بندی دهیاری ها می تواند نقش به سزایی در ساماندهی و انتظام بخشی دهیاری ها داشته و نحوه فعالیت دهیاری ها، نحوه جذب نیرو، شاخصه های انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشكیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات و... را نظام بخشد.
جمالی نژاد در مورد اصلاح ماده ۴۸ مكرر و به دنبال آن اصلاح دستورالعمل نحوه درجه بندی دهیاری های كشور عنوان كرد: در دستورالعمل جدید، دهیاری های كشور علاوه بر شاخصهای درآمد، جمعیت و وسعت، بر مبنای شاخصهای جدیدی همچون مركزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مركز بخش) و دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا، به درجات (۱) تا (۶) درجه بندی می شوند.
وی ادامه داد: در دستورالعمل جدید درجه بندی دهیاری های كشور، امتیازدهی شاخصهای پیشین تغییر یافته و نحوه امتیازدهی شاخصهای جدید هم مشخص شده است كه بر این اساس درجه دهیاری های كشور با دقت و واقعیت بیشتری تعیین خواهد شد.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور، درمورد شاخصهای جدید درجه بندی اظهار داشت: بعد از تعیین درجه دهیاری بر مبنای سه شاخص درآمد، جمعیت و وسعت؛ درصورتی كه دهیاری مربوطه مشمول بهره مندی از هركدام از شاخصهای "مركزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مركز بخش)" و "دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا" باشد، "یك درجه" به درجه اولیه تعیین شده برای دهیاری اضافه خواهد شد.
ایشان در ادامه اظهار نمود: شاخص مركزیت دهستان یا بخش، برپایه آخرین وضعیت تقسیمات كشوری و واقع بودن دهیاری در روستای مركز دهستان یا بخش تعیین می شود و امتیاز ظرفیت گردشگری به روستاهای هدف گردشگری منتخب كارگروه ملی ذیربط، روستاهای دارای بافت با ارزش روستایی كه عملیات بهسازی و احیاء در آنها توسط بنیاد مسكن انقلاب اسلامی آخر یافته باشد و دهیاری های روستاهای واقع در جزایر كشور تعلق می گیرد. علی ایحال حداكثر ارتقاء درجه برای یك دهیاری بر طبق این شاخص، تنها "یك درجه" می باشد.
جمالی نژاد همینطور توضیح داد: درجه بندی دهیاری ها از سال ۱۳۸۶ بر مبنای دستورالعمل درجه بندی دهیاری ها آغاز و تابحال ۲۷ هزار و ۵۱۸ دهیاری از مجموع ۳۷ هزار و ۸۰ دهیاری دهیاری، درجه بندی شده اند كه بیشتر از ۷۴درصد از دهیاری های كل كشور را شامل می شود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستای وزیر كشور افزود: با عنایت به این كه هر دهیاری از درجه یك تا شش درجه بندی می شود، ۴۴ درصد از دهیاری ها درجه یك، ۲۸ درصد درجه دو، ۱۲درصد درجه سه، ۸.۵ درصد درجه چهار، ۷درصد درجه پنج و نیم درصد درجه شش می باشند.
طبق گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور، شایان ذكر است؛ سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشوربا توجه به اصلاح دستورالعمل نحوه درجه بندی دهیاری های كشور، ازدفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری خواسته تا اطلاعات دهیاری های واجد شرایط را احصاء و بررسی كرده و طبق فرایند مندرج در دستورالعمل، جهت تعیین درجه و یا ارتقاء درجه به این سازمان ارسال كنند.



1398/10/25
23:28:47
5.0 / 5
4924
تگهای خبر: آیین نامه , توسعه , راه , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک