رئیس اتحادیه مشاوران املاك اعلام كرد:

سبقت افزایش اجاره بها از تورم

سبقت افزایش اجاره بها از تورم مسكن گزین: تهرانپلاس- به قول رئیس اتحادیه مشاوران املاك بااینكه نمی توان درباره افزایش اجاره بها در مناطق مختلف اظهار نظر كرد، اما در مجموع این رشد كه به دنبال افزایش قیمت در بیشتر گروه های كالایی رخ داده، از نرخ تورم بیشتر است.


در ضرب المثل ها، اجاره نشینی را به خوش نشینی تعبیر می كنند، چونكه در گذشته مستأجران با كمترین هزینه می توانستند از تنوع مسكن و همین طور جا به جایی آسان تر برخوردار باشند. اما این تعریف در سال های اخیر تغییر كرده و خانواده هایی كه توان خرید خانه نداشتند، با مصیبت افزایش قیمت های بی رویه روبه رو شده اند.

این افزایش قیمت ها البته در شهرهای بزرگ به مراتب بیشتر بوده و در كنار افزایش هزینه های زندگی، سبب شده كه روزگار سخت تری بر مستأجران بگذرد.

سال جاری باز به دنبال افزایش قیمت در بخش های مختلف، مسكن باز با تأخیر چند ماهه، از قافله رشد قیمت ها جا نماند و هر روز قیمت جدیدی اعلام گردید. بااینكه این افزایش در ابتدا برای خرید و فروش مسكن ملموس بود، اما یكی دو ماهی است كه اجاره بها را باز تحت تأثیر قرار داده، تا یافتن سرپناهی برای اجاره نشین ها از گذشته باز سخت تر شود.

اما چرا اجاره بها تا این حد افزایش داشته است؟ فعالان این حوزه مهم ترین دلیل افزایش اجاره بها را رشد قیمت در كالاهای اساسی می دانند، چونكه بیشتر موجران، به اجاره بها به چشم كمك هزینه زندگی می نگرند.

**كنترل قیمت مسكن از لایه های پایین آغاز شود

مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاك در گفت وگو با ایرناپلاس در همین زمینه اظهار داشت: افزایش اجاره در مرحله اول تابعی از قیمت ملك است و زمانی كه قیمت ملك بالا می رود، طبیعتاً قیمت اجاره هم افزایش خواهد داشت.

وی افزود: از طرف دیگر اگر می خواهیم اقتصاد را در لایه های بالاتر مانند مسكن مهار نماییم، باید از پایین و آغازین كالایی كه وارد بازار میگردد آغاز نماییم تا كنترل بهتر صورت گیرد.

خسروی با اشاره به اینكه برخی افراد برای احداث كمك هزینه زندگی مبادرت به خرید و اجاره مسكن می كنند، اضافه كرد: زمانی كه اقلام اساسی گران می شود، طبیعی است كه اجاره موردنظر این فرد باز برای تأمین هزینه ها بالا باشد.

**چهار بازار موثر بر مسكن

رئیس اتحادیه مشاوران املاك اظهار داشت: بیشتر افراد ناگهان حباب بزرگ را در مسكن می بینند، اما حباب های كوچك كه این حباب را احداث كرده، دیده نمی گردد. برای حل این مشكل باید حباب های كوچك كنترل شده و از احداث آنها جلوگیری نماییم.

وی چهار بازار ارز، سكه، بورس و حامل های انرژی را از مهم ترین مؤلفه های موثر بر قیمت مسكن دانست و تاكید كرد: از آنجائیكه تولیدكنندگان مسكن با نگاه به بازار مواد اولیه، وارد بازار شده و خرید و فروش می كنند، همه این موارد نسبت به افزایش اجاره و مسكن اثرگذار می باشد.

**امیدوارم به ثبات قیمتی برسیم

رئیس اتحادیه مشاوران املاك اظهار داشت: باید صنعت اجاره را فعال نماییم. هیچ كس با سوداگری موافق نیست، اما زمانی كه تولید مسكن مقرر است صورت گیرد، نیاز است تا خریدار باز برای آن وجود داشته باشد. از همین رو، لازم است به سرمایه دار بها دهیم.

وی با اشاره به تجربه تركیه در این زمینه افزود: در تركیه سازمان تأمین اجتماعی با همكاری شهرداری در محله های مشخصی، مسكن هایی را برای اجاره به طبقات پایین جامعه ساخته اند. همین امر بر قیمت سایر مسكن ها اثر گذار بوده، چونكه مرجع قیمت گذاری در سایر نقاط میگردد.

خسروی اضافه كرد: نگاه اولیه وزیر جدید راه و شهرسازی در خصوص اینكه برای مسكن نگاه پر رونقی داشته باشیم را به فال نیك می گیرم و امیدوارم به یك ثبات قیمتی برسیم.

**لزوم احداث توازن در عرضه و تقاضا

وی با اشاره به اینكه اظهارنظر در مورد گران یا ارزان شدن اجاره بها در محله های مختلف اثرگذاری نامطلوب قیمتی دارد، اظهار داشت: اما می توانیم بگوییم افزایش قیمت اجاره بها از شاخص تورم اندكی بیشتر بوده است.

به گفته خسروی، ادامه روند افزایش قیمت در اجاره بها متأثر از حوادث متفاوتی است و اگر وزیر راه و شهرسازی نیم نگاهی به مسكن داشته باشد، احتمال اینكه شاهد كاهش قیمت در مسكن و به دنبال آن در اجاره بها باشیم وجود دارد، اما برای ثبات واقعی باید توازن را در عرضه و تقاضا احداث نماییم.

وی افزود: نرخ موالید، مهاجرت و رشد جمعیت نشان از افزایش تقاضا در بازار دارد. بدین سبب باید برنامه ریزی بلندمدت داشته باشیم.

**مسكن اجاره ای شبیه كالاست

كمال اطهاری، اقتصاددان و پژوهشگر توسعه در گفت وگو با ایرناپلاس، با اشاره به اینكه افزایش اجاره بهای مسكن در ماه های اخیر متأثر از افزایش قیمت ها در كالاهای اساسی است، اظهار داشت: در اقتصاد ایران، مسكن اجاره ای شبیه كالاست و بازار اجاره مسكن بااینكه از بازار خرید و فروش تأثیر می گیرد، اما شرایط متفاوتی دارد.

وی افزود: خرید و فروش مسكن امری است كه می تواند سوداگران را وارد بازار كند، اما در بازار اجاره بها از آنجایی كه صاحب ملك باید هزینه های نگهداری را بپردازد و از طرف دیگر، موجر بخشی از معیشت خودرا به واسطه همین اجاره بها می گذراند و از آنجائیكه قیمت همه كالاها در این مدت سیر صعودی داشته و كالاهای اساسی حداقل 40 درصد از ابتدای سال گران شده، بدین سبب این گرایش كه اجاره بها به همین میزان افزایش پیدا كند، طبیعی است.

**قوانین تكه تكه، بلای جان قیمت مسكن

به گفته اطهاری، روند افزایش قیمت اجاره بها بی شك ادامه دار خواهد بود، چونكه قوانینی كه در گذشته وجود داشته، یك بسته نهادی نیست و مسائلی ازجمله بحث های نظام استیجاری و قوانین تكه تكه مانند مالیات بر عایدی، اثرات بسیار منفی و فزاینده بر اجاره بها خواهد داشت.

وی اضافه كرد: این موارد در چارچوب طرح جامع مسكن نظام استیجاری دیده شد، اما با مسكن مهر كنار گذاشته شد و در بازبینی طرح جامع مسكن باز با وجود نقدهای كارشناسی، اما توسط وزیر سابق راه و شهرسازی كنار گذاشته شد. این ها مقصرانی هستند كه بنابر قانون مسئولیت های اجتماعی محكوم اند و باید ضرر آنرا بپردازند.

گزارش از حوری قاسمی

**اداره كل اخبار چندرسانه ای**ایرناپلاس**


1397/08/28
18:47:54
5.0 / 5
4771
تگهای خبر: اجاره , افزایش قیمت , املاك , بورس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
مسکن گزین - MaskanGozin
maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک