هدف گذاری حمل 8 میلیون تن بار بین المللی در شبکه ریلی

هدف گذاری حمل 8 میلیون تن بار بین المللی در شبکه ریلی به گزارش مسکن گزین، مدیرعامل راه آهن اظهار داشت: با هدف تقویت ترانزیت و تجارت منطقه ای، حمل 8 میلیون تن بار بین المللی امسال در دستور کار راه آهن قرار گرفته و اقدامات اولیه آن شروع شده است.



به گزارش مسکن گزین به نقل از مهر، جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه، ۳۱ فروردین ) در آیین سرمایه گذاری ۷۵۰ میلیون دلاری بخش خصوصی در صنعت حمل و نقل ریلی کشور، با اشاره به تعیین افق ۸ میلیون تنی برای حمل بار صادراتی، وارداتی و ترانزیتی در امسال، اظهار داشت: هدف گذاری اصلی راه آهن در سال جدید، توسعه ترانزیت بار است.
ذاکری با اشاره به برگزاری اولین نشست سرمایه گذاری در سال جدید، اظهار داشت: امیدواریم تا آخر سال، باتوجه به نام گذاری امسال به عنوان سال «سرمایه گذاری»، شاهد برگزاری ۱۲ نشست ماهانه با حضور سرمایه گذاران باشیم. این جلسه ها زمینه ساز سرمایه گذاری های طولانی مدت در بخش بار و مسافری حمل و نقل ریلی خواهد بود تا به تعهدات تعیین شده، در برنامه ها نائل شویم.
وی با اشاره به رویکرد های کلان راه آهن در دولت چهاردهم اظهار داشت: اولین رویکرد، تمرکز بر توسعه ترانزیت ریل پایه است. در سال قبل میزان بار بین المللی شامل صادرات، واردات و ترانزیت به ۵ میلیون تن رسید. برنامه ما در امسال، دستیابی به ۸ میلیون تن است که در امتداد تحقق تأکیدات مقام معظم رهبری و توسعه ترانزیت به عنوان یکی از راهبردهای اقتصادی کشور دنبال می شود.
ذاکری اضافه کرد: اگر تلاش ها در کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب استمرار یابد، در افق بلندمدت، دستیابی به ۴۰ میلیون تن بار نیز قابل تحقق است. البته این مسیر دشوار است، برای اینکه زیرساخت ها باید متناسب با حجم بار بین المللی توسعه یابند و چالش های فرایندی، خصوصاً در مبادی ورودی ها و خروجی ها برطرف شوند.
وی با اعلان اینکه ظرفیت فعلی شبکه نیز بالاست، اشاره کرد: با همین شبکه موجود، می توان تا ۱۵ میلیون تن بار را جابه جا کرد. از ین جهت، برنامه ریزی برای تحقق هدف ۸ میلیون تن امسال شروع شده و اقدامات اولیه انجام شده است.
مدیرعامل راه آهن همین طور بر ضرورت پیگیری دیپلماسی ریلی تاکید کرد و اظهار داشت: تحقق اهداف ترانزیتی تنها با پیگیری راه آهن و وزارت راه ممکن نیست، وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای دیپلماسی نیز باید فعال تر شوند. همچنین، اتصال به شبکه ریلی کشورهای همسایه، یکی از حلقه های مفقوده ای است که باید تقویت و تکمیل شود.
ذاکری دومین رویکرد راه آهن را تعامل سازنده با ذی نفعان صنعت حمل و نقل ریلی مطرح کرد و اضافه کرد: این ذی نفعان شامل سازندگان، مالکان لوکوموتیوها، شرکت های حمل و نقل و انجمن های فعال در کشور می باشند که بطور رسمی در جلسات تصمیم گیری حضور دارند و نظرات آنان، خصوصاً در تدوین بخشنامه ها، گرفتن می شود.
وی سومین رویکرد راه آهن را اجرای کامل قطارهای برنامه ای دانست و اظهار داشت: هم اکنون حدود ۵۰۰ قطار باری برنامه محور بصورت هفتگی فعال می باشند. با رفع مشکلات موجود در برنامه ریزی و تامین ناوگان، این تعداد افزایش خواهد یافت تا اهداف برنامه هفتم توسعه محقق شود.
ذاکری اضافه کرد: با اجرای این رویکرد، کاهش تصدی گری در راه آهن نیز محقق می گردد و مدیریت قطارها بر عهده شرکت های حمل و نقل باری قرار می گیرد. مقدمات این پروسه در حال اجراست.
وی با اشاره به برنامه هفتم راه آهن اظهار داشت: تامین ۵۵۰ دستگاه لوکوموتیو، ۳۰۰ واگن مسافری و ۳۰۰۰ واگن باری را در برنامه های خود داریم که بوسیله استفاده از وام های دولت های دیگر و فاینانس تعدادی از کشورها مقدمات کار را فراهم کردیم و در بعضی موارد غالباً بخش خصوصی را درگیر موضوع کردیم و امیدوار هستم که زمینه ساز ورود بخش خصوصی به حوزه بار و مسافر باشیم.
ذاکری با تکیه بر این که این سرمایه گذاری ها موتور محرک حمل و نقل ریلی کشور خواهند بود، اظهار داشت: سرمایه گذاری در بخش ناوگان و زیرساخت ها در حال انجام می باشد. امیدواریم در سال دوم اجرای برنامه هفتم توسعه، حدود ۳۰ درصد از تعهدات برنامه ای محقق می گردد.


منبع:

1404/02/01
09:55:28
5.0 / 5
29
تگهای خبر: توسعه , حمل و نقل , دستگاه , راه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنتهای کاربران مسکن گزین در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
مسکن گزین - MaskanGozin
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

maskangozin.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مسكن گزین محفوظ است

مسكن گزین

جستجوی املاک

مسکن گزین: خانه رویایی شما اینجاست! با مسکن گزین، ملک مناسب خویش را سریع تر پیدا کنید